ორგანული პროდუქტების სწრაფად განვითარების ტენდენცია კვლავაც აქტუალურია . მაგრამ არის კი ორგანული საკვები რეალური გარანტი ჯანსაღი კვებისათვის? შოკოლადით დაწყებული და ხრაშუნა ორცხობილებით დამთავრებული, ნაწარმს შეიძლება ვუწოდოთ ორგანული საკვები თუ იგი აკმაყოფილებს კანონის მოთხოვნებს.
პროფესორმა კლაუს ჰიპმა, ისეთი გავლენა მოახდინა ორგანული კვების მრეწველობაზე გერმანიაში, როგორიც აქამდე არავინ სხვამ. მას სურს, აგვიხსნას უფრო დეტალურად, თუ რა განსხვავებაა სტანდარტულ ორგანულ პროდუქტებსა და HiPP-ის ორგანულ ხარისხს შორის.